Pri krbe

Poznámky zo života s nohami v teple

Tak a je po konferencii

without comments

Dovčera som organizoval Jarnú konferenciu z počítačovej grafiky. Koná sa každoročne v budmerickom kaštieli. Posledné týždne pred konferenciou sú väčšinou hektické, lebo treba zariadiť pomerne veľa drobných a pomerne jednoduchých vecí typu “zavolaj/napíš/dones/zariaď”. Tento rok to bolo obzvlášť desné, pretože mám 6 hodín nových prednášok…Našťastie má človek kolegov. Bez nich by som si sotva mohol dovoliť organizovať časť takejto konferencie.
Tento ročník bol zvláštny tým, že prvýkrát došli Rusi. Priamo z Moskvy. Uzbeci nedostali víza, lebo sme v Schengene a všetci obvyklí účastníci z mimoeurópskych (presnejšie mimoschengenských) mali väčšie problémy s udelením víz. Aj to nám prináša EU. Zatiaľčo nás spája smerom na západ, oddeľuje nás od iných.

Ihneď po príchode z konferencie ma privítala správa, že príde kontrola ESF (Európsky sociálny fond) projektu, ktorý som spoluriešil. Hm…nielenže potrebujú všetko šestormo, ale niektoré pravidlá, ktoré treba dodržiavať sú, mierne povedané, postavené na hlavu. Napr. pravidlo, že na všetkom, čo dodajú k projektu je logo ESF. A tak mám logo na myši, USB kľúči a pod. Iné zaujímavé pravidlo vraví, že všetko, čo dostaneš na riešenie projektu, môžeš použiť výhradne na riešenie tohoto projektu. Takže ak mi poskytnú notebook a budem náhodou riešiť dva ESF projekty, tak si v každom z nich musím o jeden požiadať. A samozrejme, ak by som nebodaj posielal e-mail z jedného projektu do druhého (napr. sám sebe), tak by som ho mal posielať z jedného a prijímať na druhom notebooku. Nuž aj takéto sú podoby administratívnych pravidiel. Welcome to the E(S)U!

Neviem, kto to vymýšľa, ale navrhol by som, aby sa autori týchto pravidiel podľa nich aspoň mesiac striktne správali. Azda by ich trklo.

Written by Pavel Chalmovianský

April 24th, 2008 at 7:33 pm

Posted in Veda

Leave a Reply