Pri krbe

Poznámky zo života s nohami v teple

Čistota pol života

with 2 comments

Dnes zbierali pozdĺž cesty zo Zohoru do Stupavy igelity, tégliky a iné úlety z áut voziacich smeti na skládku firmy ASA v Zohore. Nesmierne som sa potešil, pretože cestou do práce som mal častokrát pocit, že asfaltka vedie priamo cez skládku.


Dlhodobé pozorovanie bolo nasledujúce. Veľké nákladné auto s nákladnou korbou otvorené zhora a niekedy čiastočne aj zo zadnej strany je nabité odpadkami. Rozmanitosť si určite viete ľahko predstaviť. Aby sa zmestilo čo najviac, tak je toho naozaj vrchovato, a potom je to (v lepšom prípade) prihodené sieťou. Podľa veľkosti ôk pri rýchlejšej jazde, vetre rôznych smerov a jám na ceste nepredvídateľných tvarov a hĺbky vyletujú všakovaké zvyšky. Najmä tie ľahšie. No a keď šoférujete svoj kabriolet (nieže by som nejaký vlastnil) za takýmto autom, odporúčam prilbu a okuliare s pevnejším rámom.

Neviem kto platí dozbieravanie odpadkov, ale dúfam, že majitelia skládky, ktorí si to účtujú od dovozcov odpadu.

Som zvedavý, kedy bude najbližší zber odpadkov. Môj tajný tip je predjarie budúceho roku, lebo milosrdná zeleň toho vie veľa zakryť. A už sa nám to tu začína zelenať.

Written by Pavel Chalmovianský

March 14th, 2008 at 10:25 am

Posted in My sebe

2 Responses to 'Čistota pol života'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Čistota pol života'.

  1. Neznasam ist za miesajucimi miesackami, tie kamienkami zdecimuju aj ine auta ako kabria. :-)

    Ruziklan

    14 Mar 08 at 7:48 pm

  2. U nas na zaciatku derevne je pieskovna. Rano casto idu odtial obrovske auta plne strku. Tiez je radost soferovat za takym autom…najhorsie je, ze na tej uzkej ceste sa tie ozruty aj celkom nelahko predbiehaju.

    Pavel Chalmoviansk

    14 Mar 08 at 8:03 pm

Leave a Reply