Pri krbe

Poznámky zo života s nohami v teple

Az na konečný počet ľudí sme všetci rovnoprávni

with 2 comments

Buď som to nepostrehol alebo to ešte nezaznelo, no otázka poslaneckej imunity je ideálnou otázkou do referenda. Je zrejmé, že naši poslanci si sami toto privilégium nezrušia…koniec-koncov, je to dosť prirodzené.
Nie je mi ani jasné, či to v rámci pravidiel ide. Možno je to jedna zo zakázaných veci na referendum (ako dane), ale otázka by sa dala sformulovať napr. tak: “Doporučujete parlamentu schváliť XXX?”

Je zrejmé, že ešte aj potom by sa mohli naše “elity” vyhovárať, že sú dôležitejšie veci a treba konsenzus naprieč politickým spektrom apod., ale minimálne by človek mal priamy dôkaz na tvrdenie, že priama demokracia nie vždy funguje. A možno by začal rozmýšľať, ako naše “elity”, ktoré sme si sami zvolili za reprezentantov, načúvaju hlasu ľudu.

Až keď táto tzv. “demokracia” nefunguje, začínam chápať, prečo je osvietený diktátor lepšia forma vlády. Ale takí sú uzkoprofilovým tovarom.

Written by Pavel Chalmovianský

April 10th, 2008 at 11:20 am

Posted in Politika(rčenie)

2 Responses to 'Az na konečný počet ľudí sme všetci rovnoprávni'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Az na konečný počet ľudí sme všetci rovnoprávni'.

  1. Ahoj Pavel. Si si isty, ze “osvieteny diktator” je taky uzky profil? Ved byt diktatorom je snom skoro kazdeho politika a na “osvietenie” staci vybavit si exkurziu do Pripiati.

    Ci vlastne “oziareny” nerovna sa “osvieteny”, co… :-)

    Lev bez hrivy

    10 Apr 08 at 2:56 pm

  2. :) mas pravdu. Ale keby oziareny a osvieteny bolo to iste, tak svet by bol bud raj, alebo peklo,

    Pavel Chalmoviansk

    10 Apr 08 at 8:02 pm

Leave a Reply